Üdvözöljük az Olajhaz.hu-n

Kosár

A kosár üres.

A kosár jelenleg üres

Daimler Chrysler (MB) jóváhagyások

A Mercedes Benz (Daimler Chrysler) olaj jóváhagyásai a Mercedes "Ezüst Könyv"-ében vannak kifejtve. Az egyes jóváhagyások nevei a könyvbeli oldalszámokra és bekezdésekre hivatkoznak. A Mercedes személyautós motorolaj szabványai a következők:

 

Daimler Chrysler (MB) 229.1 benzin- és dízel üzemű motorokhoz. A megfelelő olaj teljesíti legalább az ACEA A2/B2 követelményeket, valamint további Mercedes teszteket.

Daimler Chrysler (MB)  229.3 benzin- és dízel üzemű motorokhoz. Fokozott követelményeket támaszt a motorolajjal szemben az öregedéssel szembeni ellenállás, a motor tisztasága, valamint az üzemanyag felhasználás szempontjából összehasonlítva az MB 229.1-gyel. Ezzel a jóváhagyással csak 0W-xx vagy 5W-xx viszkozitású olajok rendelkezhetnek.

Daimler Chrysler (MB)  229.31 speciális közepes SAPS motorolajok csekély kén (=<0,08 %), foszfor (0,07–0,09 %) és szulfáthamu (=<0,3 %) tartalommal. Kimondottan korszerű EURO 4-es benzin és korom részecske szűrős gázolaj üzemű Mercedes Benz, Smart és Chrysler motorok számára ajánlott, nyújtott szervizintervallum (15 – 20.000 km) mellett.

Daimler Chrysler (MB)  229.5 személy- és kis-haszonjárművek üzemanyag-takarékos motorolajai tartoznak ide. A megfelelő olajoknak teljesíteniük kell az ACEA A3/B3 és A3/B4 követelményeket, valamint további Mercedes specifikus teszteket. A jóváhagyott motorolajok szerepelnek a Daimler AG listáján.

Daimler Chrysler (MB)  229.51 alacsony SAPS szintű, long life motorolaj, amely megfelel az Euro 4-es motorok elvárásainak.